×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 28. marts 2019, kl. 19:30

Kontrabassisten og komponisten Lennart Ginman har formået at opbygge sit helt eget og stærkt originale musikalske univers, når han alene på scenen præsenterer os for sit nye projekt: gInMaN sOlO –bOx AnD bAsS 

En hidtil uset verden med processeret 100 år gammel kontrabas, klassiske trommemaskiner, filtre, loop-pedaler og alskens grænsesøgende effekt-pedaler. 

Musikken næres af autonomi og ubundethed. Kompositioner og lyd skulptureres i nuet, og vokser frem som en sten, der formes, udfordres og tilhugges. 

Skabelsen sker i nuet og musikken ånder i en uløselig enhed af produktion og konsumption. 

Ideer udvikler sig til kompositioner og lader sig føde af mørket, - Måske som et lille repeteret, eftertænksomt og minimalistisk rytmisk mønster som udvikler sig til et stærkt forrevet, manipuleret og abstrakt lydlandskab. Under skabelsens egen logik vokser musikken frem, lader sig materialisere i en ny klanglig form og føjer sig til rækken af ukendte selvfølgeligheder. 

Melankoliens mørke og længslens bittersødme er det altid tilstedeværende dna i Ginmans musik. Et dna som også afspejler Ginmans finske rødder og hans kærlighed til Edgar Allan Poes digte. 

Soloformatet er en så krævende form, at det åbenlyst aftvinger nye sider af Ginmans talent. 

Midt imellem de improviserede øer, og egne kompositioner er der også plads til at kaste enkelte velkendte sange ind i det udfordrende musikalske bål og lade dem forvandle af lydens sultne flammer. Som klange der brænder sig selv til aske. 

Om Lennart Ginman 

Som en af Danmarks mest respekterede bassister, har Lennart Ginman opbygget et imponerende musikalsk CV, som omfatter mange toneangivende projekter og bemærkelsesværdige samarbejder med mange af musikkens vigtigste og mest indflydelsesrige artister. 

Ginman er også en højt værdsat komponist og producer indenfor den moderne samtidsmusik, og arbejder med flere førende kunstnere indenfor pop, rock, jazz og den alternative hiphop scene. Han har modtaget utallige priser, Grammyer og hædersbevisninger for hans nutidige fortolkning af moderne sangskrivning, hvor han med stor succes formår at kombinere den elektroniske og den akustiske musik i hans helt eget mørke, stemningsfulde og filmiske lydunivers. 

Ginmans kontrabasspil har været et vigtigt omdrejningspunkt for mange førende jazzartister, og har prydet live-optrædener for en bred vifte af prestigefyldte kunstnere. Herunder: Lee Konitz, Kirk Lightsey, Johnny Griffin, Doug Raney, Chris Cheek, Harry "Sweets" Edison, Scott Hamilton, Benny Golson, Jim McNeely, Sigurdur Flosason, Horace Parlan og Kenny Werner. Ginman kan høres på den danske musikscene med bl.a. Palle Mikkelborg, Dicte, Cæcilie Norby, GinmanBlachmanDahl, Uffe Steen Trio, Sinne Eeg, Ginman/Eivør og Carsten Dahl Trio. 

Foruden sit samarbejde med andre artister har Ginman prioriteret tiden til at producere seks albums i eget navn med egne tekster og musik. Hans seneste og meget kritikerroste album ’The Color Of Dark’ med Ginman/Eivør udkom på SONY MUSIC.

Foto: Jacob Crawfurd

Medvirkende
Kontrabassist og komponist Lennart Ginman
Sted Godthaabskirken