Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

​Frederiksberg-ritualet – forsøg med nyt dåbsritual

​Frederiksberg-ritualet – forsøg med nyt dåbsritual
Udgivet ons d. 24. jul 2019, kl. 12:43
Aktuelt

Mødet mellem Gud og mennesker – gennem ord og handlinger – er kernen i gudstjenesten. Det er gudstjenestens hvorfor, og det er givet på forhånd. Gudstjenestens hvordan er derimod altid til debat og forhandling, altid i bevægelse. Vi fejrer ikke gudstjeneste på samme måde, som de gjorde for tusind år siden, eller som de gjorde for bare 30 år siden.

Vores dåbsritual er både gammelt og samtidigt altid i forandring. Det indeholder ord og traditioner fra mange århundreder. Dem tager vi med os i vores kirke, men vi skal også undertiden standse op og overveje: Hvordan fører vi traditionen videre og fornyr den, så den svarer på nutidens spørgsmål og forbliver en levende del af samfund og kultur.

På Frederiksberg har fire præster arbejdet med at formulere et nyt dåbsritual, i respekt for traditionen og med blik for nutiden. Vi kalder det Frederiksberg-ritualet, og i perioden fra den 1. september 2019 er ritualet med biskoppens godkendelse taget i brug i Godthaabskirken i en prøveperiode på tre år.

Du er velkommen til at skrive til os om din oplevelse af det nye ritual. Skriv til kjoe@km.dk. Du må gerne være anonym, men angiv meget gerne din alder og dit køn.