Udgivet ons d. 24. jul 2019, kl. 12:43

Mødet mellem Gud og mennesker – gennem ord og handlinger – er kernen i gudstjenesten. Det er gudstjenestens hvorfor, og det er givet på forhånd. Gudstjenestens hvordan er derimod altid til debat og forhandling, altid i bevægelse. Vi fejrer ikke gudstjeneste på samme måde, som de gjorde for tusind år siden, eller som de gjorde for bare 30 år siden.

Vores dåbsritual er både gammelt og samtidigt altid i forandring. Det indeholder ord og traditioner fra mange århundreder. Dem tager vi med os i vores kirke, men vi skal også undertiden standse op og overveje: Hvordan fører vi traditionen videre og fornyr den, så den svarer på nutidens spørgsmål og forbliver en levende del af samfund og kultur.

På Frederiksberg har fire præster i løbet af de sidste fire år arbejdet med at formulere et nyt dåbsritual, i respekt for traditionen og med blik for nutiden. Vi kalder det Frederiksberg-ritualet, og i perioden fra den 1. september 2019 vil ritualet med biskoppens godkendelse blive taget i brug i Godthaabskirken i en prøveperiode på to år.

Du er velkommen til at skrive til os om din oplevelse af det nye ritual. Skriv til kjoe@km.dk. Du må gerne være anonym, men angiv meget gerne din alder og dit køn.

Kategorier Aktuelt